Ajankohtaista

Taidegalleria

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihimme!

Kulttuuri kukoistaa Kantin Galleriassa

Taiteella on tärkeä rooli Kantin Pysäkin toiminnassa ja gallerian näyttelyt ovat erittäin suosittuja asukkaiden, henkilökunnan ja vierailijoiden keskuudessa. Kantin Galleria on avoinna Ma-Pe klo 9.00–16.00. Galleriatilassa ei jatkuvasti ole asiakaspalvelua paikalla, mutta toimisto on samaan aikaan auki.

Toivotamme sinut tervetulleeksi pitämään näyttelyä Kantin Galleriassa! Toivomme näytteilleasettajan järjestävän avajaiset ja että Kantin Pysäkin asukkaat ja asiakkaat voivat osallistua avajaisiin. Avajaiset on hyvä pitää arki-iltapäivisin. Kantin Pysäkki järjestää tilaisuuteen tarjoilun.

Kantin Galleriaa koordinoivat vapaaehtoiset, halutessasi järjestää meillä oman näyttelysi ota yhteyttä Aura Hakuriin tai Eungyung Kimiin. Kesällä ja syksyllä Galleriassa on vielä vapaata tilaa.
Aura Hakuri
050 571 7622
aurahakuri@gmail.com


Eungyung Kim
044 3456 476
eungyungkim@gmail.com

Kehossa ja mielessä 1.6 – 28.6.2019 arkisin klo 9 – 16
Taiteilijat: Tuta Aho, Marja Heinonen, Aino Kangas, Ruka Toivonen, Kaisa Torkki, Lotta Wigelius-Wulff.
Kriittisen korkeakoulun ”Ruumiinkuvia” – kurssilla taiteilijat ovat tutustuneet luovuuteensa käyttövoimana omassa kuvallisessa ilmaisussaan. Kurssilla on tutkittu ihmisen kuvaa, kehoa, liikettä sekä erilaisia tapoja tehdä piirustusjälkeä. Monipuolisten harjoitteiden avulla itsekukin on löytänyt piirtämiseensä rikkautta, vapautta ja iloa. Näitä tuntemuksia ryhmä haluaa tässä näyttelyssä välittää myös katsojille. Kurssin ohjaajana ja näyttelyn kuraattorina on toiminut kuvataiteilija Elina Aho-Brennan.

Kuvataideryhmässä on tilaa 2019, kysy lisää: Eungyung Kim, 044 3456 476, eungyungkim@gmail.com
Ryhmä kokoontuu kuukauden viimeinen torstai klo 14-16 Kantin Pysäkillä.

Taka-Töölön tarinoita – Kuvia Kantin kulmilta

Marja-Liisa Tuomi:
Näyttelyn kuvat vievät mukanaan entisaikojen Taka-Töölöön. Se oli metsien, soiden, laidunten, peltojen, puutarhojen ja huviloiden syrjäseutua, joka 1900-luvun alussa alkoi nopeasti muuttua urbaaniksi kivikaupungiksi. Idylliset pitsihuvilat väistyivät, alueen halkaissut Läntinen Viertotie asfaltoitiin, muuttui Turuntieksi ja vuonna 1942 Mannerheimintieksi. Navetat, tallit, vaunuvajat purettiin ja kivitalo toisensa perästä nousi tilalle. Vanhoista ajoista kertovat vielä kuitenkin muutamat huvila-alueiden nimet, jotka ovat säilyneet Taka-Töölön kadunnimissä. Näitä ovat mm. Humalistonkatu, Sallinkatu, Ruusulankatu, Savilankatu. Humaliston nimi johtuu läheisestä Humallahdesta, jonka rannalla oli suosittu uimalaitos. Näyttelyjuliste pdf-muodossa: Kantti 201809
Näyttely lainattavissa!

Käpylän Galleria Käytävä

Käpylän Pysäkki, Iidantupa, Ilmattarentie 2/ Koskelantie 26 C

Minun kehoni -näyttely 11.5. -23.6.  ja sarjakuvatyöpaja!
Tutustu: Kehoisuus
Myönteinen suhtautuminen omaan kehoon ja toisen katseen kohteena oleminen ovat pienen näyttelyn suuria teemoja. Nina Lappalainen piirtää ja maalaa hiilellä ja tussilla eläviä malleja ja on työstänyt teoksista sarjakuvalehden.

Nina Lappalainen työskentelee hoitoalalla ja työstää ajatuksiaan sarjakuvien, kuvien ja tekstien muotoon. Blogi: http://katupolya-ja-pilvilinnoja.sarjakuvablogit.com/

Kuva Felix Elonen, Helsingin kaupunginmuseo.

KÄPYLÄN TARINAT – VALOKUVANÄYTTELY LAINATTAVISSA!
Käpylän tarinat -ryhmä on kokoontunut Käpylän Pysäkillä syksystä 2017. Ryhmässä on muisteltu Käpylän historiaa ja jaettu tarinoita. Osallistujien kotialbumien kuvista on koottu valokuvanäyttely. Jokaiseen kuvaan liittyy merkityksellinen tarina tai historia. Ryhmän osallistujien tarinoista on koottu myös erillinen Käpylän tarinat-vihkonen.

Haluatko olla osa kulttuurista vanhustyötä? Ota yhteyttä!
Mervi Leivo, mervi.leivo@kapyrinne.fi, 040 12 999 53.
Tutustu myös kiinnostavaan opaspestiin: https://www.hiiop100.fi/tehtavat/3331