Iloa Arkeen -pysäkki

IAP logo punMikäli haluat tulla mukaan toimintaan, tai sinulla on asioita, joista haluat jutella, ota yhteyttä projektikoordinaattori Mervi Leivoon. Mervin tavoitat numerosta 040 129 9953 ja osoitteesta mervi.leivo@kapyrinne.fi.

Iloa Arkeen –pysäkit tarjoavat ikääntyneille ihmisille paikkoja, joissa henkilö voi osallistua maksuttomiin yksilö– ja ryhmätoimintoihin. Toimintatiloissamme toteutetaan Kotimuseo –projekti, joka tuo lisää iloa ja muistelon mahdollisuuksia ikäihmisten arkeen. Tarjoamme yhteisön, joka koostuu erilaisista ikääntyneistä asukkaista, asiakkaista, ammattilaisista, vapaaehtoisista ja sidosryhmiemme ihmisistä. Käpyrinne ry:n Iloa Arkeen –pysäkki (hanke) kuuluu valtakunnalliseen Vanhus– ja lähimmäispalvelun liitto ry:n verkostoon, ja tekee yhteistyötä monien toimijoiden kanssa. Saa tykätä: Iloa arkeen-pysäkit Facebookissa, seuraa: Iloa arkeen Twitterissä

POIMINTOJA TAPAHTUMISTA JA TOIMINNOISTA

  • Ryhmä- ja työpajatoiminta on käynnistynyt molemmilla pysäkeillä. Lue lisää täältä: Ryhmätoiminta
  • Kaikille avoimet tapahtumat, seuraa sivujemme Ajankohtaista -osiota!

kauraa3AINON KAMARI
Ainon kamari sijaitsee Käpylässä, osoitteessa Koskelantie 26 C. Kamari soveltuu mm. muistelutyöhön ja on osa Iloa arkeen pysäkki -hankkeen Kotimuseota. Kamari on nimetty Käpylän Pysäkin pitkäaikaisen asukkaan, Aino Kuosmasen mukaan.
Ainon kamari tarjoaa fyysisen pisteen kohtaamisille ja asiakastyölle. Kamari herättelee muistoja ja sen avulla voidaan vahvistaa elämänhallinnan tunnetta ja oman elämän merkityksellisyyttä. Tilaan on koottu arjen esineistöä vuosien varrelta.
Tilaa voi varata paitsi ryhmätoimintaan, myös kokouksiin ja tapaamisiin. Tilassa on wifi, sekä pieni keittiö (jääkaappi, keittolevy, kahvin- ja vedenkeitin). Käytettävissä on kahviastiasto.  Käy peremmälle!

Tulossa ja meneillään mm.

TANSSIN MAHDOLLISUUKSIA VANHUSTYÖSSÄ AVAAVA DOKUMENTTI TANSSI KANSSANI JULKISTETTIIN 13.4.2018
Dokumentti kertoo taiteellisesta toiminnasta vanhustyössä. Työskentelystä on vastannut tanssitaiteen maisteri Elli Isokoski, joka on perustajajäsen Myrskyryhmä – tanssiryhmässä. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus nykytanssin viemisestä mm. vanhustyön yksiköihin. Työparina Isokoskella oli ohjaaja Lulu Salmi, kuvaajana toimi Ville Salonen. Suurin kiitos kuuluu Einelle, joka heittäytyi tanssin vietäväksi Kantin Pysäkillä. Seuraava esitys on Itä-festivaalilla Stoassa 8.9.2018.

IKÄIHMISET TANSSIELOKUVIEN TEKIJÖINÄ
Suomen Kulttuurirahaston myöntämän kolmivuotisen työskentelyapurahan turvin Elli Isokoski työskentelee 2018-2020 kotona asuvien ikäihmisten kanssa. Heidän kanssaan Isokoski tanssii, katsoo tanssielokuvia ja kehittää ikäihmisten ideoita tanssielokuvien käsikirjoituksiksi. Lopulta yhdessä tehdään myös valmiita tanssielokuvia. www.myrskyryhma.fi  Seuraa Ellin blogia: http://www.myrskyryhma.fi/ellin-blogi

Tule mukaan: Elli elokuvahetket molemmilla pysäkeillä jo kesällä!

Lue tiedote: TiedoteDokumenttiMyrskis2TanssiaSKR

KÄPYLÄN PYSÄKKI, Ilmattarentie 2, 00610 Helsinki

  • Käpylän tarinat, tapaamiset jatkuvat 21.9.2018 Käpylässä, osoitteessa Ilmattarentie 2 perjantaisin klo 10.30-12.00.
  • TATAMURI®-taidetyöskentely
    TATAMURI®- menetelmä on muistisairaille ja heidän omaisilleen kehitetty toimintamuoto, jonka tavoitteena on rikastuttaa muistisairaan ja hänen läheisensä välistä vuorovaikutusta taidetyöskentelyn avulla. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta taidetyöskentelystä, maalaamisesta tai taidemateriaaleista. Avoin mieli ja halu olla mukana riittävät. Ohjaajina toimivat menetelmän kehittäjät, ryhmätaideterapeutit Tiina Butter ja Anne Heiskanen. Tarjoamme toimintaa maksullisena palveluna.  Lisätietoja: Mervi Leivo, 040 129 9953, mervi.leivo@kapyrinne.fi Myös menetelmän kehittäjät antavat lisätietoja: Tiina Butter, tiinabutter@gmail.com, 040-5224266 ja Marjatta Hiltunen, marjatta.hiltunen@hotmail.com, 0400-606667.

KANTIN PYSÄKKI, Humalistonkatu 4, 00250 Helsinki

  • IKIS – Ikäihmisten yliopisto kokoontuu parillisilla viikoilla, keskiviikkona klo 13.00-14.30. Syksyllä toteutamme dialogisen luentosarjan Voimanaisia – aikamme naiskohtaloita. Keskusteluun virittäjinä mm. Pirkko Lahti, Assi Liikanen ja Ata Hautamäki.
  • NAURA TANSSI HENGITÄ -ryhmätapaamiset kannustivat kohtaamisiin, yhteiseen iloon sekä pieniin läsnäolon hetkiin elokuussa Kantin pysäkillä. Naura Tanssi Hengitä -tuokioiden harjoitukset soveltuvat kaikille, olipa äidinkieli tai liikkumisen ja kommunikoinnin tapa mikä tahansa (esimerkiksi pyörätuoli, kävelytuki, viittomat). Leikki, tanssi ja ilo ovat kansainvälisiä ja kaikkia yhdistäviä kieliä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Yhteiselle matkalle ovat tervetulleita kaikki iloitsemaan yhdessä ja juhlimaan syksyn alkua! Ohjaajina toimintaterapeutti-tanssija Vea Vainio sekä steinerpedagogi, naurujoogaohjaaja ja elämäntaidonvalmentaja Noora Västinen.
    Lisätietoa: Vea Vainio, 040 8402900, vea_vainio@hotmail.com, www.veavainio.com, Käpyrinne ry, Mervi Leivo, 040 1299953, mervi.leivo@kapyrinne.fi
hrvtuunattu

Karri ja Antti tuunasivat sähkökaapin Käpylän pysäkillä.

Vea_noora2

Vea Vainio ja Noora Västinen.

 

 

 

 

 

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

VERTAISTOIMINTAA

Iloa Arkeen –pysäkit tarjoavat mielekästä yksilö– ja ryhmätoimintaa. Ne on suunnattu yli 65-vuotiaille.
Hyvinvointia Jyrängön puistosta –  Iloa arkeen Käpylän pysäkin videoryhmä.
Videon voi katsoa You Tubessa: https://www.youtube.com/watch?v=AJ-d-uL3Ryc

MATERIAALIT

Omat vahvuudet hyvinvoinnin lähteenä, kouluttajana Auli Malimaa / Iloversum.
”Meillä jokaisella on loistava yhdistelmä erilaisia luonteenvahvuuksia, mutta valitettavasti emme arjessa juurikaan kiinnitä niihin huomiota. Kuitenkin omien luonteenvahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen on merkittävä onnellisuutta ja henkistä hyvinvointia lisäävä tekijä.”

auli-malimaa

Moninaisuus voimavarana
”Tavoitteena on herkistää osallistuja tunnistamaan moninaisuutta sekä toimimaan ikääntyvien asiakkaiden parissa yhdenvertaisuutta tukien. Koulutuksessa tuodaan näkyväksi erityisesti ikääntyvät maahan muuttaneet ja ikäihmisten sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus.” Tutustu Jaden toimintaan: www.jadetoimintakeskus.fi

Mindfulness
(Kouluttajana Jonna Huomo / Mindstone)
”Osallistujat saavat ideoita ja infoa hyväksyvän, tietoisen läsnäolon, mindfulnessin, hyödystä arkeen sovitettavana hyvinvoinnin lisääjänä.”

Kinestetiikka-info
Kouluttajana Anita Tanttu / Suomen Kinestetiikkayhdistys / Helsingin alueen tuutori.
”Pienikin voimavara on mahdollisuus. Kinestetiikka antaa keinoja työskennellä yhteistyökykyisen ja omia voimavaroja käyttävän asiakkaan kanssa sekä antaa hyvät keinot ylläpitävät työmotivaatiota ja edistää hyvinvointia.”