Iloa Arkeen -pysäkki

IAP logo punMikäli haluat tulla mukaan toimintaan, ota yhteyttä projektikoordinaattori Mervi Leivoon. Mervin tavoitat numerosta 040 129 9953 ja osoitteesta mervi.leivo@kapyrinne.fi.

Iloa Arkeen –pysäkit tarjoavat ikääntyneille ihmisille paikkoja, joissa henkilö voi osallistua maksuttomiin yksilö– ja ryhmätoimintoihin. Toimintatiloissamme toteutetaan Kotimuseo –projekti, joka tuo lisää iloa ja muistelon mahdollisuuksia ikäihmisten arkeen. Tarjoamme yhteisön, joka koostuu erilaisista ikääntyneistä asukkaista, asiakkaista, ammattilaisista, vapaaehtoisista ja sidosryhmiemme ihmisistä. Käpyrinne ry:n Iloa Arkeen –pysäkki (hanke) kuuluu valtakunnalliseen Vanhus– ja lähimmäispalvelun liitto ry:n verkostoon, ja tekee yhteistyötä monien toimijoiden kanssa. Saa tykätä: Iloa arkeen-pysäkit Facebookissa, seuraa: Iloa arkeen Twitterissä

POIMINTOJA TAPAHTUMISTA JA TOIMINNOISTA

 • Ryhmä- ja työpajatoiminta on käynnistynyt molemmilla pysäkeillä. Lue lisää täältä: Ryhmätoiminta
 • Kaikille avoimet tapahtumat, seuraa sivujemme Ajankohtaista -osiota!

Tulossa ja meneillään mm.

KÄPYLÄN PYSÄKKI, Ilmattarentie 2, 00610 Helsinki

 • Käpylän tarinat, tapaamiset jatkuvat Käpylässä, osoitteessa Ilmattarentie 2. Kokoonnumme seuraavan kerran helmikuussa 2018. Lue tästä lisää: AarresaariKäpylä2018
 • TATAMURI®-taidetyöskentely
  TATAMURI®- menetelmä on muistisairaille ja heidän omaisilleen kehitetty toimintamuoto, jonka tavoitteena on rikastuttaa muistisairaan ja hänen läheisensä välistä vuorovaikutusta taidetyöskentelyn avulla. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta taidetyöskentelystä, maalaamisesta tai taidemateriaaleista. Avoin mieli ja halu olla mukana riittävät. Ohjaajina toimivat menetelmän kehittäjät, ryhmätaideterapeutit Tiina Butter ja Anne Heiskanen. Tarjoamme toimintaa maksullisena palveluna Käpylässä. 6.3. klo 12-14 mahdollisuus tutustua työskentelyyn maksutta kaikille avoimessa työpajassa. Ohjaajina toimivat ryhmätaideterapeutit Tiina Butter ja Anne Heiskanen. Keväällä 2018, (9.4.-14.5.) tarjoamme toimintaa maksullisena lisäpalveluna. Lisätietoa saat työpajassa. Voit osallistua työpajaan haluamasi hetken verran. Seuraava ryhmä käynnistyy 9.4.2018 klo 14.00. Lisätietoja: Mervi Leivo, 040 129 9953, mervi.leivo@kapyrinne.fi Myös menetelmän kehittäjät antavat lisätietoja: Tiina Butter, tiinabutter@gmail.com, 040-5224266 ja Marjatta Hiltunen, marjatta.hiltunen@hotmail.com, 0400-606667.
 • Tarinakeräilta 28.2. klo 17.30-19.30
  Yhteistyössä Käpylän Marttojen kanssa. Lämpimästi tervetuloa mukaan, vaikka vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja, halutessaan voi samalla myös tehdä käsitöitä.
 • Pulikat pyörimään! 8.3. klo 17.30-19.30
  Karjalanpiirakoiden leivontaa ja iloista jutustelua rypyttämisen ja paistamisen lomassa. Oma pulikka mukaan!
  Yhteistyössä Käpylän Martat. Ilmoittautuminen: Mervi Leivo, Iloa arkeen-pysäkkitoiminta, 040 1299 953, mervi.leivo@kapyrinne.fi

KANTIN PYSÄKKI, Humalistonkatu 4, 00250 Helsinki

 • Tanssihetki to 8.3.2018 klo 14.30-15.30
  Tanssituokio tanssija Elli Isokosken ja koreografi Heidi Masalinin seurassa.
  Yhdessä tanssimista ja tanssijoiden improvisaatioesityksiä. Tule katsomaan tai osallistumaan!
 • NAURA TANSSI HENGITÄ -ryhmätapaamiset kannustivat kohtaamisiin, yhteiseen iloon sekä pieniin läsnäolon hetkiin elokuussa Kantin pysäkillä. Naura Tanssi Hengitä -tuokioiden harjoitukset soveltuvat kaikille, olipa äidinkieli tai liikkumisen ja kommunikoinnin tapa mikä tahansa (esimerkiksi pyörätuoli, kävelytuki, viittomat). Leikki, tanssi ja ilo ovat kansainvälisiä ja kaikkia yhdistäviä kieliä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Yhteiselle matkalle ovat tervetulleita kaikki iloitsemaan yhdessä ja juhlimaan syksyn alkua! Ohjaajina toimintaterapeutti-tanssija Vea Vainio sekä steinerpedagogi, naurujoogaohjaaja ja elämäntaidonvalmentaja Noora Västinen.
  Lisätietoa: Vea Vainio, 040 8402900, vea_vainio@hotmail.com, www.veavainio.com, Käpyrinne ry, Mervi Leivo, 040 1299953, mervi.leivo@kapyrinne.fi
hrvtuunattu

Karri ja Antti tuunasivat sähkökaapin Käpylän pysäkillä.

Vea_noora2

Vea Vainio ja Noora Västinen.

 

 

 

 

 

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

VERTAISTOIMINTAA

Iloa Arkeen –pysäkit tarjoavat mielekästä yksilö– ja ryhmätoimintaa. Ne on suunnattu yli 65-vuotiaille.
Hyvinvointia Jyrängön puistosta –  Iloa arkeen Käpylän pysäkin videoryhmä.
Videon voi katsoa You Tubessa: https://www.youtube.com/watch?v=AJ-d-uL3Ryc

MATERIAALIT

Omat vahvuudet hyvinvoinnin lähteenä, kouluttajana Auli Malimaa / Iloversum.
”Meillä jokaisella on loistava yhdistelmä erilaisia luonteenvahvuuksia, mutta valitettavasti emme arjessa juurikaan kiinnitä niihin huomiota. Kuitenkin omien luonteenvahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen on merkittävä onnellisuutta ja henkistä hyvinvointia lisäävä tekijä.”

auli-malimaa

Moninaisuus voimavarana
”Tavoitteena on herkistää osallistuja tunnistamaan moninaisuutta sekä toimimaan ikääntyvien asiakkaiden parissa yhdenvertaisuutta tukien. Koulutuksessa tuodaan näkyväksi erityisesti ikääntyvät maahan muuttaneet ja ikäihmisten sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus.” Tutustu Jaden toimintaan: www.jadeprojekti.fi

Mindfulness
(Kouluttajana Jonna Huomo / Mindstone)
”Osallistujat saavat ideoita ja infoa hyväksyvän, tietoisen läsnäolon, mindfulnessin, hyödystä arkeen sovitettavana hyvinvoinnin lisääjänä.”

Kinestetiikka-info
Kouluttajana Anita Tanttu / Suomen Kinestetiikkayhdistys / Helsingin alueen tuutori.
”Pienikin voimavara on mahdollisuus. Kinestetiikka antaa keinoja työskennellä yhteistyökykyisen ja omia voimavaroja käyttävän asiakkaan kanssa sekä antaa hyvät keinot ylläpitävät työmotivaatiota ja edistää hyvinvointia.”