Iloa Arkeen -pysäkki

IAP logo punMikäli haluat tulla mukaan toimintaan, ota yhteyttä projektikoordinaattori Mervi Leivoon. Mervin tavoitat numerosta 040 129 9953 ja osoitteesta mervi.leivo@kapyrinne.fi.

Iloa Arkeen –pysäkit tarjoavat ikääntyneille ihmisille paikkoja, joissa henkilö voi osallistua erilaisiin ilmaisiin yksilö– ja vertaisryhmätoimintoihin. Toimintatiloissamme toteutetaan kotimuseo –projekti, joka tuo lisää iloa ikäihmisten arkeen. Tarjoamme yhteisön, joka koostuu erilaisista ikääntyneistä asukkaista, asiakkaista, ammattilaisten, vapaaehtoisten ja sidosryhmiemme ihmisistä. Käpyrinne ry:n Iloa Arkeen –pysäkki (hanke) kuuluu valtakunnalliseen Vanhus– ja lähimmäispalvelun liitto ry:n verkostoon, ja tekee yhteistyötä monien paikallisten toimijoiden kanssa. Saa tykätä: Iloa arkeen-pysäkit Facebookissa, seuraa: Iloa arkeen Twitterissä

POIMINTOJA TAPAHTUMISTA JA TOIMINNOISTA

hrvtuunattu

Karri ja Antti tuunasivat sähkökaapin Käpylän pysäkillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

  • RUNON ILTAPÄIVÄ 28.10.2016: katsottiin ”Hyvinvointi Jyrängön puistosta”-video, lausuttiin ja luettiin runoja sekä saatiin kuulla Tommi Variksen ihanaa improvisaatiomusiikkia ja lopuksi lyhyt konsertti.

runon-iltapaiva-28-10-2016-yhteiskuva

VERTAISTOIMINTAA

Iloa Arkeen –pysäkit tarjoavat mielekästä yksilö– ja ryhmätoimintaa. Ne on suunnattu yli 65-vuotiaille.

2016: Hyvinvointia Jyrängön puistosta Iloa arkeen Käpylän pysäkin videoryhmä

raija-manssila-iloa-arkeen-video-2016

Videon voi katsoa You Tubessa: https://www.youtube.com/watch?v=AJ-d-uL3Ryc

Lisäksi Käpyrinne ry tarjoaa mm.:

  • Tuolivoimistelua ja tasapaino- sekä kuntosaliharjoittelua
  • Kulttuuritoimintaa ja opintopiirejä sekä taideryhmiä
  • Kahvilatoimintaa ja teemaruokapäiviä
  • Keskustelu– ja kohtaamisryhmätoimintaa
  • Kaffepaus –träffpunkt för svensktalande pensionärer

Jos sinua kiinnostaa löytää itselle sopiva toimintaa, niin ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

KOULUTUKSET

Iloa Arkeen –pysäkit vahvistavat koulutuksilla ikääntymiseen liittyvää osaamista. Koulutukset on suunnattu erityisesti vanhustyön ammattilaisille, ikääntyneiden kanssa toimiville vapaaehtoisille ja ikääntyneiden omaisille mutta myös kaikille kiinnostuneille. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä!

SYKSYN 2016 KOULUTUKSET:

Omat vahvuudet hyvinvoinnin lähteenä. Kouluttajana Auli Malimaa / Iloversum.
”Meillä jokaisella on loistava yhdistelmä erilaisia luonteenvahvuuksia, mutta valitettavasti emme arjessa juurikaan kiinnitä niihin huomiota. Kuitenkin omien luonteenvahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen on merkittävä onnellisuutta ja henkistä hyvinvointia lisäävä tekijä.”

auli-malimaa

 

Moninaisuus voimavarana.
”Tavoitteena on herkistää osallistuja tunnistamaan moninaisuutta sekä toimimaan ikääntyvien asiakkaiden parissa yhdenvertaisuutta tukien. Koulutuksessa tuodaan näkyväksi erityisesti ikääntyvät maahan muuttaneet ja ikäihmisten sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus.” Tutustu Jade-hankkeeseen: www.jadeprojekti.fi

jade-2-ja-seta

 

Mindfulness.

(Kouluttajana Jonna Huomo / Mindstone)
”Osallistujat saavat ideoita ja infoa hyväksyvän, tietoisen läsnäolon, mindfulnessin, hyödystä arkeen sovitettavana hyvinvoinnin lisääjänä.”

jonna-huomo-mindstone-oy

 

Kinestetiikka-info.

Kouluttajana Anita Tanttu / Suomen Kinestetiikkayhdistys / Helsingin alueen tuutori.
”Pienikin voimavara on mahdollisuus. Kinestetiikka antaa keinoja työskennellä yhteistyökykyisen ja omia voimavaroja käyttävän asiakkaan kanssa sekä antaa hyvät keinot ylläpitävät työmotivaatiota ja edistää hyvinvointia.”

tanttu-ja-kempas-kinestetiikkayhdistys-ry

 

Kun näkö heikkenee.

Kouluttajana Kristiina Miettinen / Käpyrinne ry.
”Silmänpohjan rappeuma ja glaukooma ovat ikäihmisten yleisimmät näkövammaisuutta aiheuttavat silmäsairaudet. Koulutuksessa opitaan miten voi työssään ottaa huomioon asiakkaan/asukkaan heikkonäköisyyden ja siitä aiheutuvia näkemisen hankaluuksia.”