Vapaaehtoistoiminta

Ihminen tarvitsee ihmistä ollakseen ihminen ihmiselle,
ollakseen itse ihminen.

Tommy Tabermann

Käpyrinne ry:n toiminta on perustunut vapaaehtoisuuteen ja aktiiviseen toimintaan jo vuodesta 1938. Käpyrinteen toiminnassa on ollut alusta asti mukana hyväsydämisiä ihmisiä, jotka ovat halunneet auttaa ja tukea yhdistyksen toimintaa ja tavoitteita monin eri tavoin. Monipuolisen vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on tuoda iloa ja lämpöä kaikille osapuolille – niin autettaville kuin auttajille.

Vapaaehtoiseksi auttajaksi ryhtyminen ei edellytä erityisiä tietoja, eikä taitoja. Voit halutessasi  hyödyntää osaamistasi  tai opetella uusia kykyjä. Mutta riittää myös se, että  osaat olla Tommy Tabermannin sanoin ihminen ihmiselle – olla läsnä ja kuunnella. Kohdata ihminen juuri sellaisena kuin hän on.

Vapaaehtoiset toimivat aktiivisesti Käpyrinteen palvelutaloissa, niin Käpylän Pysäkillä Käpylässä kuin Kantin Pysäkillä Töölössä. Vapaaehtoistoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja palkattomuuteen. Toiminta on luottamuksellista ja vapaaehtoisten tueksi järjestetään koulutusta, ohjausta ja virkistystä.

Vapaaehtoiset auttajat eivät korvaa ammattilaisen työtä, vaan he tuovat hyvää mieltä ja mielekästä tekemistä ikäihmisten arkeen ja juhlaan. Vapaaehtoisena voit toimia esim. ikäihmisen tukihenkilönä ja ystävänä, erilaisten ryhmien ohjaajana tai olla vaikkapa kertaluontoisena avustajana Käpyrinne ry:n järjestämissä tapahtumissa.

Käpylän Pysäkin vapaaehtoiset kutsuvat itseään Vantteroiksi. Toimintaa suunnitellaan yhteisissä foorumeissa. Vakiintuneita toimintamuotoja ovat Vanttera-illat, Käpyvisa ja Papiljottisalonki sekä keskiviikkoisin yhteiset ulkoiluhetket. Kantin pysäkillä vapaaehtoisia toimii erilaisissa ryhmissä ohjaajina sekä asukkaiden henkilökohtaisina ystävinä.Vapaaehtoistoiminta on merkittävä osa Käpyrinne ry:n  toimintaa. Vapaaehtoinen voi sitoutua pidemmäksi aikaa tai toimia pop-up-tyyppisesti, miten kenellekin parhaiten sopii.

Taloissamme käy paljon erilaisia vierailijoita vapaaehtoistoiminnan piirissä, esim. Karva-Kaverit ovat kuukausittain odotettuja ystäviämme.

Sosiaali- ja terveysministeriön avustusosaston STEA:n ak -avustuksen turvin  toteutetaan Iloa ja hohdokkuutta arkeen -hanketta vuosina  2015-2017      

Ray:n rahoittama vapaaehtoistoiminnan kehittämishankkeen keskeiset tavoitteet ovat vapaaehtoistoiminnan vahvistaminen, Vanttera-toimintamallin levittäminen, uusien vapaaehtoisten mukaan saaminen ja uusien toimintamuotojen kehittäminen.

Vapaaehtoistoiminnalla on merkittävä osuus Käpyrinteen palvelutalojen ikääntyneiden asukkaiden ja asiakkaiden arjessa tuoden iloa ja hohdokkuutta arkeen.

Ota yhteyttä Käpyrinne ry:n vapaaehtoistoiminnan ohjaajaan ja tule mukaan toimintaamme. Keskustellaan yhdessä siitä, mikä olisi sinulle sopivin tapa toimia vapaaehtoisena.

040 4560 584

Ota rohkeasti yhteyttä!

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia