Ajankohtaista

Punaisen sydämen talo palveluksessasi!

18.12.2020 Käpyrinteelle on valittu uusi toiminnanjohtaja, terveystieteiden maisteri Raila Lindeberg. Hänellä on myös lähihoitajan sekä sairaanhoitajan tutkinto ja pitkä työkokemus alalla. Hän aloittaa työnsä Käpyrinteessä 18. tammikuuta 2021.

2.11.2020
Ryhmät ja tapahtumat ovat edelleen pääsääntöisesti tauolla.

Helsingin kaupungin Seniori-Info palvelee numerossa 09 310 44556 klo 9-15 (ma-pe)
Lisätietoa löytyy: https://www.hel.fi/seniorit/fi

SIVUUN ENSEMBLE: KYLMÄKETJU
Kylmäketju on tanssielokuva ylisukupolvisesta hiljaisuudesta. Koreografi Ninni Perko ammentaa elokuvan materiaalin alitajuntaisesta, kehollisesta kokemuksesta sekä sukunsa historiasta. Elokuva kommentoi vallankäytön historiaa naisen ruumiin kautta.
Akateemikko Marjo Kuuselan, Ninni Perkon, Krista-Julia Arpon ja yli 30 naisen tulkitsema Kylmäketju sukeltaa sukujen vaiettuihin tarinoihin ja tuo esiäitien selviytymiskeinojen ja heitä kantaneen voiman vaikutukset tähän päivään. Esiintyjät ovat 25-90-vuotiaita naisia.
Lisätietoa: http://www.sivuun.net/kylmaumlketju.html
Traileriin pääset tutustumaan täältä: Sivuun Ensemble: Kylmäketju

Kantaesitys ja keskustelu järjestetään marraskuussa Kuopiossa, lisätiedot marraskuussa täältä: Kuopio Tanssii ja Soi

KÄPYVISA
Käpyvisa on vapaaehtoisvoimin toteutettava viihteellinen tietokilpailu. Aivojen toimintaa virkistäviä kysymyksiä ajankohtaisista asioista ja eletystä elämästä. Visailu tapahtuu 4-6 hengen joukkueissa ja parhaimmat palkitaan.
Aika: Kuukauden toinen tiistai, klo 14.30 alkaen.
Paikka:Käpylän pysäkki, Käpyrinne ry, Ilmattarentie 2, 00610 Helsinki.

HUOMIO! Haluaisitko Sinä tulla mukaan toteuttamaan Käpyvisoja? Ota yhteyttä ja tule mukaan!

Tauolla: VANTTERAILLAT 2020 – MEIDÄN HELSINKIMME
Vantteraillat järjestetään perinteisesti Käpyrinteen palvelutalon ruokasalissa kunkin kuukauden viimeisenä torstaina kesä-, heinä- ja joulukuuta lukuunottamatta.Vuoden 2020 teemana on Meidän Helsinkimme! Tutustu ohjelmaamme Vantteraillat2020 ja tule mukaan!
Paikka: Ilmattarentie 2
Aika: Kuukauden viimeinen torstai klo 16:30

Tauolla: ENTER – TIETOTEKNIIKKAOPASTUS
Enterin vapaaehtoiset vertaisohjaajat auttavat sinua tietokoneen, kännykän ja tablettilaitteen käytössä. Opastus on henkilökohtaista ja maksutonta.
Käpylän pysäkki, Iidantupa, Koskelantie 26 C.
Joka keskiviikko klo 10 – 12

MONINAINEN – ikääntyvien naisten seksuaaliterveydestä
Metropolian ammattikorkeakoulun geronomiopiskelijat Linda Laakso ja Päivi Närhi huomasivat opiskelujensa aikana, että ikääntyvän naisen seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä keskustellaan niukasti sekä aihetta pidetään edelleen jonkinlaisena tabuna. He selvittivät kotona asuvien, yli 60-vuotiaiden naisten ajatuksia seksuaalisuudestaan ja seksuaaliterveydestään sekä heidän tarpeestaan saada tietoa edellä mainituista asioista. Lisäksi selvitettiin, missä he haluavat seksuaaliterveydestään ja seksuaalisuudestaan keskustella. Opinnäytetyön pohjalta he laativat opaslehtisen aiheesta.
Tutustu opinnäytetyöhön ja opaslehtiseen täällä: https://www.theseus.fi/handle/10024/333976
Suomen Geronomiliiton sivuilla blogikirjoitus:  https://www.suomengeronomiliitto.fi/blogi/2020/03/31/33817

Galleriamme on täynnä taidetta!

Sarjakuva, kuva Nina Lappalainen.

Käpylän Galleria on suljettu toistaiseksi. Toivotamme sinut tervetulleeksi näyttelyihin kun tilamme avautuvat. Julkaisemme kuvia yhteistyötaiteilijoiltamme mm. facebook-sivuillamme. Rakennamme verkkoon näyttelyä ennakoinnista yhteistyössä Nina Lappalaisen kanssa, ”Entä sitten kun en itse enää pysty?”.  Tutustu galleriatoimintaan ja 8.6.2020 avautuvaan verkkonäyttelyyn:  Taidegalleria
Jos vapaaehtoisena toimiminen taiteen parissa kiinnostaa, Galleriaopas on tehtävä sinua varten! #hiiop100 https://www.hiiop100.fi/tehtavat/3331

AISTI- JA PERINNEPUUTARHA
Muistia tukevaa Aisti- ja perinnepuutarhaa rakennetaan Käpylän Pysäkille. Geroclub ry (http://www.geroclub.com) lahjoitti Gerogaalassa hankkimansa varat Käpyrinteen asukkaiden iloksi. Aisti- ja perinnepuutarha -hankkeessa on tehty puutarhasuunnitelma asukkaiden ja omaisten toiveita kuunnellen. Istutukset houkuttavat ikääntyneitä ihmisiä ja heidän omaisiaan sekä Käpyrinteen muita kävijöitä liikkumaan pihassa ja nauttimaan pihan antimista. Jos kiinnostuit ja haluat auttaa tai tukea ota yhteyttä: Pirkko Lahti p. 0400 469804, pirlahti@gmail.com