Ajankohtaista

Taidegalleria

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihimme!

Kulttuuri kukoistaa Kantin Galleriassa

Taiteella on tärkeä rooli Kantin Pysäkin toiminnassa ja gallerian näyttelyt ovat erittäin suosittuja asukkaiden, henkilökunnan ja vierailijoiden keskuudessa. Kantin Galleria on avoinna Ma-Pe klo 9.00–16.00. Galleriatilassa ei jatkuvasti ole asiakaspalvelua paikalla, mutta toimisto on samaan aikaan auki.

Toivotamme sinut tervetulleeksi pitämään näyttelyä Kantin Galleriassa! Toivomme näytteilleasettajan järjestävän avajaiset ja että Kantin Pysäkin asukkaat ja asiakkaat voivat osallistua avajaisiin. Avajaiset on hyvä pitää arki-iltapäivisin. Kantin Pysäkki järjestää tilaisuuteen tarjoilun.

Kantin Galleriaa koordinoivat vapaaehtoiset, halutessasi järjestää meillä oman näyttelysi ota yhteyttä Aura Hakuriin tai Eungyung Kimiin. Kesällä ja syksyllä Galleriassa on vielä vapaata tilaa.

Aura Hakuri
050 571 7622
aurahakuri@gmail.com

Eungyung Kim
044 3456 476
eungyungkim@gmail.com

Luonnossa ja kaupungilla – kuvataidenäyttely marraskuu 2019
Avoinna ma-pe klo 9-16
Kriittisen korkeakoulun kuvataidekoulu on koonnut yhteen syksyn työskentelyn satoa. Olemme tehneet retkiä Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan, Kaivopuistossa sijaitsevaan Harakan saareen sekä keskuskirjasto Oodiin. Helsingistä voi löytää vaikka mitä aarteita. Perimmäinen aarre on kuitenkin sekä katsojan että tekijän sisällä.
Taiteilijat Annina Dunder-Berg, Marja Heinonen, Reetta Jokinen, Seppo Saari, Ulla Talonpoika, Riikka Toivonen, Ruka Toivonen, Lotta Wigelius-Wulff, Riitta Ylppö.

 

 

 

Luonto mielessä – Mieli luonnossa

Suomen Kuvataidepsykoterapia ry:n 45-vuotisjuhlanäyttely joulukuu 2019, ma-pe klo 9-16.

 

Kuvataideryhmässä on tilaa 2019, kysy lisää: Eungyung Kim, 044 3456 476, eungyungkim@gmail.com
Ryhmä kokoontuu kuukauden viimeinen torstai klo 14-16 Kantin Pysäkillä.

Taka-Töölön tarinoita – Kuvia Kantin kulmilta

Marja-Liisa Tuomi:
Näyttelyn kuvat vievät mukanaan entisaikojen Taka-Töölöön. Se oli metsien, soiden, laidunten, peltojen, puutarhojen ja huviloiden syrjäseutua, joka 1900-luvun alussa alkoi nopeasti muuttua urbaaniksi kivikaupungiksi. Idylliset pitsihuvilat väistyivät, alueen halkaissut Läntinen Viertotie asfaltoitiin, muuttui Turuntieksi ja vuonna 1942 Mannerheimintieksi. Navetat, tallit, vaunuvajat purettiin ja kivitalo toisensa perästä nousi tilalle. Vanhoista ajoista kertovat vielä kuitenkin muutamat huvila-alueiden nimet, jotka ovat säilyneet Taka-Töölön kadunnimissä. Näitä ovat mm. Humalistonkatu, Sallinkatu, Ruusulankatu, Savilankatu. Humaliston nimi johtuu läheisestä Humallahdesta, jonka rannalla oli suosittu uimalaitos. Näyttelyjuliste pdf-muodossa: Kantti 201809
Näyttely lainattavissa!

Käpylän Galleria Käytävä

Käpylän Pysäkki, Iidantupa, Ilmattarentie 2/ Koskelantie 26 C

Kuvia elämästä ympärillämme -taidenäyttely 25.11.2019-6.1.2020
Avajaiset 25.11. klo 14.00, tervetuloa!
Taiteilijat Satu Alaluusua, Assi Liikanen, Irja Tikka, Unnukka Stenqvist.

 

Satupostikorttinäyttely on lainattavissa. Lisätiedot Maria Murto, maria.murto@kapyrinne.fi

Kuva Felix Elonen, Helsingin kaupunginmuseo.

KÄPYLÄN TARINAT – VALOKUVANÄYTTELY LAINATTAVISSA!
Käpylän tarinat -ryhmä on kokoontunut Käpylän Pysäkillä syksystä 2017. Ryhmässä on muisteltu Käpylän historiaa ja jaettu tarinoita. Osallistujien kotialbumien kuvista on koottu valokuvanäyttely. Jokaiseen kuvaan liittyy merkityksellinen tarina tai historia. Ryhmän osallistujien tarinoista on koottu myös erillinen Käpylän tarinat-vihkonen.

Käpylän tarinat- näyttely 1.10.-30.11.2019 Käpylän kirjastossa, Väinölänkatu 5, 00610 Helsinki 

Haluatko olla osa kulttuurista vanhustyötä? Ota yhteyttä!
Mervi Leivo, mervi.leivo@kapyrinne.fi, 040 12 999 53.
Tutustu myös kiinnostavaan opaspestiin: https://www.hiiop100.fi/tehtavat/3331