Ajankohtaista

Taidegalleria

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihimme!

Kulttuuri kukoistaa Kantin Galleriassa

Taiteella on tärkeä rooli Kantin Pysäkin toiminnassa ja gallerian näyttelyt ovat erittäin suosittuja asukkaiden, henkilökunnan ja vierailijoiden keskuudessa. Kantin Galleria on avoinna Ma-Pe klo 9.00–16.00. Galleriatilassa ei jatkuvasti ole asiakaspalvelua paikalla, mutta toimisto on samaan aikaan auki.

Toivotamme sinut tervetulleeksi pitämään näyttelyä Kantin Galleriassa! Toivomme näytteilleasettajan järjestävän avajaiset ja että Kantin Pysäkin asukkaat ja asiakkaat voivat osallistua avajaisiin. Avajaiset on hyvä pitää arki-iltapäivisin. Kantin Pysäkki järjestää tilaisuuteen tarjoilun.

Kantin Galleriaa koordinoivat vapaaehtoiset, halutessasi järjestää meillä oman näyttelysi ota yhteyttä Aura Hakuriin tai Eungyung Kimiin. Kesällä ja syksyllä Galleriassa on vielä vapaata tilaa.
Aura Hakuri
050 571 7622
aurahakuri@gmail.com


Eungyung Kim
044 3456 476
eungyungkim@gmail.com

META(lli)MORFOOSEJA, Olavi Heikkilä, maaliskuun ajan! Näyttely avoinna ma-pe klo 9-16.
Olavi Heikkilän metallilankaveistoksia. Veistokset ovat eläinaiheisia, huumorisävytteisiä ja käsin taivuttamalla muotoiltuja figuureja.

 

 

Outoja maailmoja, Strange Worlds, Elizabeth San Miquel, 1.-30.4. ma-pe klo 9-16

Kuvataideryhmässä on tilaa keväällä 2019, kysy lisää: Eungyung Kim, 044 3456 476, eungyungkim@gmail.com
Ryhmä kokoontuu kuukauden viimeinen torstai klo 14-16 Kantin Pysäkillä.

Taka-Töölön tarinoita – Kuvia Kantin kulmilta

Marja-Liisa Tuomi:
Näyttelyn kuvat vievät mukanaan entisaikojen Taka-Töölöön. Se oli metsien, soiden, laidunten, peltojen, puutarhojen ja huviloiden syrjäseutua, joka 1900-luvun alussa alkoi nopeasti muuttua urbaaniksi kivikaupungiksi. Idylliset pitsihuvilat väistyivät, alueen halkaissut Läntinen Viertotie asfaltoitiin, muuttui Turuntieksi ja vuonna 1942 Mannerheimintieksi. Navetat, tallit, vaunuvajat purettiin ja kivitalo toisensa perästä nousi tilalle. Vanhoista ajoista kertovat vielä kuitenkin muutamat huvila-alueiden nimet, jotka ovat säilyneet Taka-Töölön kadunnimissä. Näitä ovat mm. Humalistonkatu, Sallinkatu, Ruusulankatu, Savilankatu. Humaliston nimi johtuu läheisestä Humallahdesta, jonka rannalla oli suosittu uimalaitos. Näyttelyjuliste pdf-muodossa: Kantti 201809
Näyttely lainattavissa!

Käpylän Galleria Käytävä

Käpylän Pysäkki, Iidantupa, Ilmattarentie 2/ Koskelantie 26 C

T AIKAA – MIRKA BILLINGHAMIN VALOKUVIA 4.2. -17.3.2019
Avoinna ma-pe klo 9-15.
Kun kuvaan luontoa, katson sen ihmeellistä kauneutta. Yksi hetki ja edessäni on pysähtynyt aika kuvana. Astun taikamaahan jossa ei ole aikaa..
Katson kuvaa joka muuttuu ja elää edessäni kaikilla valon väreillä.
Kuva muuttuu ja pysähtynyt aika saa uuden tarinan väreissä jotka sisäiset silmäni näkevät.
T aikaa.. 
Mainos pdf-muodossa: Taikaa22019

Kuva SA-kuva.

EVAKKOJEN MATKASSA 25.3.-3.5.2019, ma-pe klo 9-16

Evakkojen elämää 1941-1944 –valokuvanäyttely kertoo puhuttelevalla tavalla Karjalan jälleenrakennuksesta ja elämästä sodan varjossa. Niistä välittyy niin talvisodan jälkeiset vaatimattomat olot kuin uuden alun toiveikkuuskin karjalaisten palatessa ensimmäiseltä evakkomatkaltaan takaisin kotiin. Oman osuutensa puolestaan muodostavat kuvat kesän 1944 evakkojunista; olivathan rautatiet sotavuosina Suomen liikenteen selkäranka. Sotilaat siirtyivät rintamalle ja kotiin junalla. Karjalaiset tulivat evakkoon junanvaunuissa ja matkasivat takaisin kotiin junalla. Myös sotavangit ja sotalapset kuljetettiin junilla. Tavallinen kansakin matkusti kiskoilla enemmän kuin koskaan. Asemarakennuksista niukkoine palveluineen tuli monelle toinen tupa ja olohuone, sillä junat kulkivat varsin epäsäännöllisesti.
Mainos pdf-muodossa: Evakot2019-näyttelyjuliste

Näyttelyssä on yhteensä 70 mustavalkokuvaa.
Kuvat on koonnut Puolustusvoimain kuvakeskuksesta dosentti Silvo Hietanen ja näyttelyä vuokraa Karjalan Liitto ry, p. (09) 7288 1710.

TULOSSA! Minun kehoni -näyttely ja sarjakuvatyöpaja!
Tutustu: Kehoisuus

Kuva Felix Elonen, Helsingin kaupunginmuseo.

KÄPYLÄN TARINAT – VALOKUVANÄYTTELY LAINATTAVISSA!
Käpylän tarinat -ryhmä on kokoontunut Käpylän Pysäkillä syksystä 2017. Ryhmässä on muisteltu Käpylän historiaa ja jaettu tarinoita. Osallistujien kotialbumien kuvista on koottu valokuvanäyttely. Jokaiseen kuvaan liittyy merkityksellinen tarina tai historia. Ryhmän osallistujien tarinoista on koottu myös erillinen Käpylän tarinat-vihkonen.

 

Haluatko olla osa kulttuurista vanhustyötä? Ota yhteyttä!
Mervi Leivo, mervi.leivo@kapyrinne.fi, 040 12 999 53.
Tutustu myös kiinnostavaan opaspestiin: https://www.hiiop100.fi/tehtavat/3331