Ajankohtaista

Taidegalleria

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihimme!

Kulttuuri kukoistaa Kantin Galleriassa

Taiteella on tärkeä rooli Kantin Pysäkin toiminnassa ja gallerian näyttelyt ovat erittäin suosittuja asukkaiden, henkilökunnan ja vierailijoiden keskuudessa. Kantin Galleria on avoinna Ma-Pe klo 9.00–16.00. Galleriatilassa ei jatkuvasti ole asiakaspalvelua paikalla, mutta toimisto on samaan aikaan auki.

Toivotamme sinut tervetulleeksi pitämään näyttelyä Kantin Galleriassa! Toivomme näytteilleasettajan järjestävän avajaiset ja että Kantin Pysäkin asukkaat ja asiakkaat voivat osallistua avajaisiin. Avajaiset on hyvä pitää arki-iltapäivisin. Kantin Pysäkki järjestää tilaisuuteen tarjoilun.

Kantin Galleriaa koordinoivat vapaaehtoiset, halutessasi järjestää meillä oman näyttelysi ota yhteyttä Aura Hakuriin tai Eungyung Kimiin. Kesällä ja syksyllä Galleriassa on vielä vapaata tilaa.

Aura Hakuri
050 571 7622
aurahakuri@gmail.com

Eungyung Kim
044 3456 476
eungyungkim@gmail.com

Riitta Sarjanen.

Kultaniityt- kuvataidenäyttely lokakuu 2019
Avoinna ma-pe klo 9-16
” Maa maata ja multaa
siitä kukkivat varret
eivät koskaan lakkaisi
lakastumasta.
Minun rikkauteni.”

Caj Westerberg
Kuvataiteilijat Riitta Sarjanen ja Marja Heinonen Kriittisen korkeakoulun itsenäisen kuvantekemisen ryhmästä.
Värimaalauksia ja piirustuksia eri tekniikoilla.

Kuvataideryhmässä on tilaa 2019, kysy lisää: Eungyung Kim, 044 3456 476, eungyungkim@gmail.com
Ryhmä kokoontuu kuukauden viimeinen torstai klo 14-16 Kantin Pysäkillä.

Taka-Töölön tarinoita – Kuvia Kantin kulmilta

Marja-Liisa Tuomi:
Näyttelyn kuvat vievät mukanaan entisaikojen Taka-Töölöön. Se oli metsien, soiden, laidunten, peltojen, puutarhojen ja huviloiden syrjäseutua, joka 1900-luvun alussa alkoi nopeasti muuttua urbaaniksi kivikaupungiksi. Idylliset pitsihuvilat väistyivät, alueen halkaissut Läntinen Viertotie asfaltoitiin, muuttui Turuntieksi ja vuonna 1942 Mannerheimintieksi. Navetat, tallit, vaunuvajat purettiin ja kivitalo toisensa perästä nousi tilalle. Vanhoista ajoista kertovat vielä kuitenkin muutamat huvila-alueiden nimet, jotka ovat säilyneet Taka-Töölön kadunnimissä. Näitä ovat mm. Humalistonkatu, Sallinkatu, Ruusulankatu, Savilankatu. Humaliston nimi johtuu läheisestä Humallahdesta, jonka rannalla oli suosittu uimalaitos. Näyttelyjuliste pdf-muodossa: Kantti 201809
Näyttely lainattavissa!

Käpylän Galleria Käytävä

Käpylän Pysäkki, Iidantupa, Ilmattarentie 2/ Koskelantie 26 C

Eeli Jaatisen postikorttikuvitus satuun Adalmiinan helmi

Satupostikorttinäyttely 7.10. – 17.11.2019
Satu palaa kotiin! Vantteroiden koostama ”On iltasadun aika” -opas sai jatkoa kiertäväksi tarkoitetulla satuaiheisella postikorttinäyttelyllä. Näyttely sisältää 10 taulua, joista kukin on omistettu keskeiselle satuaiheelle, kirjailijalle tai kuvittajalle. Näyttelyä on lainattu ahkerasti eri puolille Helsinkiä ja Suomea, palvelutaloihin ja kirjastoihin. Satupäivän kunniaksi näyttely palaa juurilleen ja on esillä Iidantuvassa. Satu kuuluu kaikille!

Satupostikorttinäyttely on lainattavissa. Lisätiedot Maria Murto, maria.murto@kapyrinne.fi

Kuva Felix Elonen, Helsingin kaupunginmuseo.

KÄPYLÄN TARINAT – VALOKUVANÄYTTELY LAINATTAVISSA!
Käpylän tarinat -ryhmä on kokoontunut Käpylän Pysäkillä syksystä 2017. Ryhmässä on muisteltu Käpylän historiaa ja jaettu tarinoita. Osallistujien kotialbumien kuvista on koottu valokuvanäyttely. Jokaiseen kuvaan liittyy merkityksellinen tarina tai historia. Ryhmän osallistujien tarinoista on koottu myös erillinen Käpylän tarinat-vihkonen.

Käpylän tarinat- näyttely 1.10.-30.11.2019 Käpylän kirjastossa, Väinölänkatu 5, 00610 Helsinki 

Haluatko olla osa kulttuurista vanhustyötä? Ota yhteyttä!
Mervi Leivo, mervi.leivo@kapyrinne.fi, 040 12 999 53.
Tutustu myös kiinnostavaan opaspestiin: https://www.hiiop100.fi/tehtavat/3331