Iloa Arkeen -pysäkki

IAP logo punMikäli haluat tulla mukaan toimintaan, tai sinulla on asioita, joista haluat jutella, ota yhteyttä hankekoordinaattori Mervi Leivoon. Mervin tavoitat numerosta 040 129 9953 ja osoitteesta mervi.leivo@kapyrinne.fi.

Iloa Arkeen –pysäkit tarjoavat paikkoja, joissa ikääntyvä henkilö voi osallistua maksuttomiin yksilö– ja ryhmätoimintoihin. Tarjoamme yhteisön, joka koostuu erilaisista ikääntyneistä asukkaista, asiakkaista, ammattilaisista, vapaaehtoisista ja sidosryhmiemme toimijoista. Käpyrinne ry:n Iloa Arkeen –pysäkki (hanke) kuuluu valtakunnalliseen Vanhus– ja lähimmäispalvelun liitto ry:n verkostoon, ja tekee yhteistyötä monien toimijoiden kanssa. Saa tykätä: Iloa arkeen-pysäkit Facebookissa, seuraa: Iloa arkeen Twitterissä
Parhaiten pysyt kärryillä ajankohtaisista tapahtumista seuraamalla Käpyrinne ry:n facebook-sivua.

POIMINTOJA TAPAHTUMISTA JA TOIMINNOISTA

Pohjois-Haagan palvelukeskuksessa, Mariankodin toimipisteessä, Marian Kammarissa 2.krs, (Schildtinpolku 6) Hyvinvointitreenit parittomien viikkojen perjantaisin alkaen 13.9.2019 klo 13.30 – 14.30. Hyvinvointitreenit vahvistavat ja edistävät terveyttä ja hyvää oloa.
Lisätietoja: Mari Raatikainen p. 020 7718 516, mari.raatikainen@seniorisaatio.fi ja
Mervi Leivo, 040 12 999 53, mervi.leivo@kapyrinne.fi
Lataa mainos tästä: hyvinvointitreenitHaaga2019

VOIMANAISIA – KOTIMAAMME NAISKOHTALOITA VOL 3
Ikäihmisten yliopisto, keskiviikko (parilliset viikot) klo 13.00-14.30
Voimanaisia -teemalla jatketaan syksyllä 2019, vierailemassa mm. animaatiotaiteilija Katariina Lillqvist, rapartisti Bomstikidi ja Rakel Hiltunen. Ensimmäinen luento ja keskustelutilaisuus 18.9.2019.  Kantin Pysäkki, Humalistonkatu 4, 00250 Helsinki.

KOULUTUS PERUUTETTU VÄHÄISEN ILMOITTAUTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!
Mielenterveyden ensiapu 1 – koulutus yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa
Perjantaisin 16.8.-13.9.2019 klo 13.00-15.30, Kantin Pysäkki, Humalistonkatu 4, 00250 Helsinki.
Koulutus on maksuton.
Koulutus sisältää tietoa mielen hyvinvoinnista, siihen vaikuttavista tekijöistä ja mielen taidoista. Koulutus on suunnattu erityisesti ikääntyville aikuisille ja ikääntyneiden mielenterveydestä kiinnostuneille. Ilmoittautuminen 9.8.2019 mennessä. sonja.maununaho(at)mielenterveysseura.fi.
Lisätietoa myös Mervi Leivo, 040 1299953, mervi.leivo(at)kapyrinne.fi

  • Ryhmä- ja työpajatoimintaa molemmilla pysäkeillä. Lue lisää täältä: Ryhmätoiminta
  • Kaikille avoimet tapahtumat, seuraa sivujemme Ajankohtaista -osiota!

kauraa3AINON KAMARI
Ainon kamari sijaitsee Käpylässä, osoitteessa Koskelantie 26 C. Kamari soveltuu mm. muistelutyöhön ja on osa Iloa arkeen pysäkki -hankkeen Kotimuseota. Kamari on nimetty Käpylän Pysäkin pitkäaikaisen asukkaan, Aino Kuosmasen mukaan.
Ainon kamari tarjoaa fyysisen pisteen kohtaamisille ja asiakastyölle. Kamari herättelee muistoja ja sen avulla voidaan vahvistaa elämänhallinnan tunnetta ja oman elämän merkityksellisyyttä. Tilaan on koottu arjen esineistöä vuosien varrelta.
Tilaa voi varata paitsi ryhmätoimintaan, myös kokouksiin ja tapaamisiin. Tilassa on wifi, sekä pieni keittiö (jääkaappi, keittolevy, kahvin- ja vedenkeitin). Käytettävissä on kahviastiasto.  Käy peremmälle!

Meneillään mm.

IKÄIHMISET TANSSIELOKUVIEN TEKIJÖINÄ
Suomen Kulttuurirahaston myöntämän kolmivuotisen työskentelyapurahan turvin Elli Isokoski työskentelee 2018-2020 kotona asuvien ikäihmisten kanssa. Heidän kanssaan Isokoski tanssii, katsoo tanssielokuvia ja kehittää ikäihmisten ideoita tanssielokuvien käsikirjoituksiksi. Lopulta yhdessä tehdään myös valmiita tanssielokuvia. www.myrskyryhma.fi 
Seuraa Ellin blogia: http://www.myrskyryhma.fi/ellin-blogi
Lue tiedote: TiedoteDokumenttiMyrskis2TanssiaSKR

TANSSIN MAHDOLLISUUKSIA VANHUSTYÖSSÄ AVAAVA DOKUMENTTI TANSSI KANSSANI JULKISTETTIIN 13.4.2018
Dokumentti kertoo taiteellisesta toiminnasta vanhustyössä. Työskentelystä on vastannut tanssitaiteen maisteri Elli Isokoski, joka on perustajajäsen Myrskyryhmä – tanssiryhmässä. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus nykytanssin viemisestä mm. vanhustyön yksiköihin. Työparina Isokoskella oli ohjaaja Lulu Salmi, kuvaajana toimi Ville Salonen. Suurin kiitos kuuluu Einelle, joka heittäytyi tanssin vietäväksi Kantin Pysäkillä.
Elokuva katsottavissa: https://vimeo.com/myrskyryhma

KÄPYLÄN PYSÄKKI, Ilmattarentie 2, 00610 Helsinki

  • Käpylän tarinat, tapaamiset jatkuvat 8.2.2019 Käpylässä, osoitteessa Ilmattarentie 2 parillisen viikon perjantaisin klo 10.30-12.00.

KANTIN PYSÄKKI, Humalistonkatu 4, 00250 Helsinki

  • IKIS – Ikäihmisten yliopisto kokoontuu parillisilla viikoilla, keskiviikkona klo 13.00-14.30. Syksyllä toteutamme dialogisen luentosarjan Voimanaisia – aikamme naiskohtaloita. ensimmäinen tilaisuus 18.9.2019.
  • Mielihyvä-ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 11-12, kysy lisää: 040 12 999 53. Mainos: Mielihyvä3
hrvtuunattu

Karri ja Antti tuunasivat sähkökaapin Käpylän pysäkillä.

 

 

 

 

 

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

VERTAISTOIMINTAA

Iloa Arkeen –pysäkit tarjoavat mielekästä yksilö– ja ryhmätoimintaa. Ne on suunnattu yli 65-vuotiaille.
Hyvinvointia Jyrängön puistosta –  Iloa arkeen Käpylän pysäkin videoryhmä.
Videon voi katsoa You Tubessa: https://www.youtube.com/watch?v=AJ-d-uL3Ryc

MATERIAALIT

Omat vahvuudet hyvinvoinnin lähteenä, kouluttajana Auli Malimaa / Iloversum.
”Meillä jokaisella on loistava yhdistelmä erilaisia luonteenvahvuuksia, mutta valitettavasti emme arjessa juurikaan kiinnitä niihin huomiota. Kuitenkin omien luonteenvahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen on merkittävä onnellisuutta ja henkistä hyvinvointia lisäävä tekijä.”

auli-malimaa

Moninaisuus voimavarana
”Tavoitteena on herkistää osallistuja tunnistamaan moninaisuutta sekä toimimaan ikääntyvien asiakkaiden parissa yhdenvertaisuutta tukien. Koulutuksessa tuodaan näkyväksi erityisesti ikääntyvät maahan muuttaneet ja ikäihmisten sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus.” Tutustu Jaden toimintaan: www.jadetoimintakeskus.fi

Mindfulness
(Kouluttajana Jonna Huomo / Mindstone)
”Osallistujat saavat ideoita ja infoa hyväksyvän, tietoisen läsnäolon, mindfulnessin, hyödystä arkeen sovitettavana hyvinvoinnin lisääjänä.”

Kinestetiikka-info
Kouluttajana Anita Tanttu / Suomen Kinestetiikkayhdistys / Helsingin alueen tuutori.
”Pienikin voimavara on mahdollisuus. Kinestetiikka antaa keinoja työskennellä yhteistyökykyisen ja omia voimavaroja käyttävän asiakkaan kanssa sekä antaa hyvät keinot ylläpitävät työmotivaatiota ja edistää hyvinvointia.”