Iloa Arkeen -pysäkki

Mikäli sinulla on asioita, joista haluat jutella, ota yhteyttä hankekoordinaattori Mervi Leivoon. Mervin tavoitat numerosta 040 129 9953 ja osoitteesta mervi.leivo@kapyrinne.fi.
STEA-rahoitus toiminnalle on päättymässä, joten Käpyrinne ry:n pysäkkitoiminta päättyy kesän 2020 aikana.
Kiitämme kaikkia hankkeessa toimineita!

Käpyrinne ry:n Iloa Arkeen –pysäkki (hanke) kuuluu valtakunnalliseen Vanhus– ja lähimmäispalvelun liitto ry:n verkostoon, ja tekee yhteistyötä monien toimijoiden kanssa. Saa tykätä: Iloa arkeen-pysäkit Facebookissa, seuraa: Iloa arkeen Twitterissä
Parhaiten pysyt kärryillä ajankohtaisista tapahtumista seuraamalla Käpyrinne ry:n facebook-sivua.

Etsivään työhön voit perehtyä:
Askeleet etsivään vanhustyöhön -kortit
Lue tästä pdf-muodossa mitä Iloa arkeen pysäkkitoiminta on toteuttanut kulttuurisessa vanhustyössä: IAPKulttuurinenvanhustyö

MIELIHYVÄ-ryhmä on käynnistynyt tauon jälkeen 24.6.2020 ja kokoontuu Töölön kirjastossa keskiviikkoisin klo 11-12. Mikäli olet kiinnostunut ryhmästä, ota yhteyttä 040 12 999 53.

IKÄIHMISET TANSSIELOKUVIEN TEKIJÖINÄ
SIVUUN ENSEMBLE
Koreografi Ninni Perko valmistaa ylisukupolvisuutta käsittelevää Kylmäketju-tanssielokuvaa. Elokuvaan osallistuu 55+ vuotiaita (ikä suuntaa antava) naisia. Kohtauksessa ollaan yhdessä ryhmänä. Turvavälit huomioidaan myös harjoitustilanteissa.
Aikataulu
HARJOITUKSET JA KUVAUKSET ELOKUUSSA (tarkemmat tiedot ilmoittautuneille)
Oulunkylässä To 13.8. klo 17.00.-19.00 ja pe 14.8. klo 17.00-19.30. Olethan paikalla jo klo 16.30!
Keskiviikko 19.8. ja torstai 20.8. varataan kuvauspäiviksi. Tiedossa aamu- ja iltakuvauksia.
Lisätiedot:
Mervi Leivo, + 358 40 129 9953, mervi.leivo@kapyrinne.fi
tai
Ninni Perko, Taiteellinen johtaja, Ninni.Perko@sivuun.net, +358 50 4043255
Sivuun Ensemble: http://www.sivuun.net/

MYRSKYRYHMÄ
Suomen Kulttuurirahaston myöntämän kolmivuotisen työskentelyapurahan turvin Elli Isokoski työskentelee 2018-2020 kotona asuvien ikäihmisten kanssa. Heidän kanssaan Isokoski tanssii, katsoo tanssielokuvia ja kehittää ikäihmisten ideoita tanssielokuvien käsikirjoituksiksi. Lopulta yhdessä tehdään myös valmiita tanssielokuvia. www.myrskyryhma.fi
Seuraa Ellin blogia: http://www.myrskyryhma.fi/ellin-blogi

Kysy lisää!

POIMINTOJA TAPAHTUMISTA/ Kaikki tilaisuudet ja ryhmät Käpyrinnne ry:n tiloissa on peruttu toistaiseksi, kesä 2020. Tavoitat Mervin numerosta 040 129 9953.

MONINAINEN – ikääntyvien naisten seksuaaliterveydestä
Metropolian ammattikorkeakoulun geronomiopiskelijat Linda Laakso ja Päivi Närhi huomasivat opiskelujensa aikana, että ikääntyvän naisen seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä keskustellaan niukasti sekä aihetta pidetään edelleen jonkinlaisena tabuna. He selvittivät kotona asuvien, yli 60-vuotiaiden naisten ajatuksia seksuaalisuudestaan ja seksuaaliterveydestään sekä heidän tarpeestaan saada tietoa edellä mainituista asioista. Lisäksi selvitettiin, missä he haluavat seksuaaliterveydestään ja seksuaalisuudestaan keskustella. Opinnäytetyön pohjalta he laativat opaslehtisen aiheesta.
Tutustu opinnäytetyöhön ja opaslehtiseen täällä: https://www.theseus.fi/handle/10024/333976
Suomen Geronomiliiton sivuilla blogikirjoitus:  https://www.suomengeronomiliitto.fi/blogi/2020/03/31/33817

Moninainen- Oma keho ja seksuaalisuus voimavarana ikääntyvällä naisella -oppaan julkaisutilaisuus 27.1.2020 klo 14.00
Käpylän Pysäkki, Iidantupa, Koskelantie 26 C/Ilmattarentie 2, 00610 Helsinki

Kantin Pysäkin TANSSIELOKUVAKLUBIN PÄÄTTÄJÄISET 16.1. klo 17-18
Kantin Pysäkki, Humalistonkatu 4, 00250 Helsinki.
Tanssielokuva-klubissa työskenneltiin yhteisesti valitun teeman äärellä ja laadittiin käsikirjoitusta lyhytelokuvaan. Elokuvan kerronnan kielinä toimivat liike ja tanssi. Työskentelyyn on sisältynyt keskustelua, kirjoittamista, tanssielokuvien katsomista ja yhdessä liikkumista. Työskentelyä ovat ohjanneet tanssielokuvan asiantuntija koreografi Kati Kallio ja tanssija, tanssipedagogi Elli Isokoski.

Mielenterveyden ensiapu 1 – koulutus yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa tiistaisin 6 x 2,5 tuntia 14.1. – 18.2.2020 klo 13-15.30.
Lisätiedot Mirja Erlund, mirja.erlund@mieli.fi tai puhelimitse 040 143 4411.
Lue lisää: https://mieli.fi/fi/mielenterveyden-ensiapu/mielenterveys-el%C3%A4m%C3%A4ntaitona-mielenterveyden-ensiapu-1-koulutus-ik%C3%A4%C3%A4ntyville

  • Kaikille avoimet tapahtumat, seuraa sivujemme Ajankohtaista -osiota!
  • Mielihyvä-ryhmä, kysy lisää: 040 12 999 53.

kauraa3AINON KAMARI
Ainon kamari sijaitsee Käpylässä, osoitteessa Koskelantie 26 C. Kamari soveltuu mm. muistelutyöhön ja on osa Iloa arkeen pysäkki -hankkeen Kotimuseota. Kamari on nimetty Käpylän Pysäkin pitkäaikaisen asukkaan, Aino Kuosmasen mukaan. Ainon kamari tarjoaa fyysisen pisteen kohtaamisille ja asiakastyölle. Kamari herättelee muistoja ja sen avulla voidaan vahvistaa elämänhallinnan tunnetta ja oman elämän merkityksellisyyttä. Tilaan on koottu arjen esineistöä vuosien varrelta. Tilaa voi varata paitsi ryhmätoimintaan, myös kokouksiin ja tapaamisiin. Tilassa on langaton verkko, sekä pieni keittiö (jääkaappi, keittolevy, kahvin- ja vedenkeitin). Käytettävissä on kahviastiasto.  Käy peremmälle!

Meneillään mm.

IKÄIHMISET TANSSIELOKUVIEN TEKIJÖINÄ
Suomen Kulttuurirahaston myöntämän kolmivuotisen työskentelyapurahan turvin Elli Isokoski työskentelee 2018-2020 kotona asuvien ikäihmisten kanssa. Heidän kanssaan Isokoski tanssii, katsoo tanssielokuvia ja kehittää ikäihmisten ideoita tanssielokuvien käsikirjoituksiksi. Lopulta yhdessä tehdään myös valmiita tanssielokuvia. www.myrskyryhma.fi 
Seuraa Ellin blogia: http://www.myrskyryhma.fi/ellin-blogi
Lue tiedote: TiedoteDokumenttiMyrskis2TanssiaSKR

TANSSIN MAHDOLLISUUKSIA VANHUSTYÖSSÄ AVAAVA DOKUMENTTI TANSSI KANSSANI JULKISTETTIIN 13.4.2018
Dokumentti kertoo taiteellisesta toiminnasta vanhustyössä. Työskentelystä on vastannut tanssitaiteen maisteri Elli Isokoski, joka on perustajajäsen Myrskyryhmä – tanssiryhmässä. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus nykytanssin viemisestä mm. vanhustyön yksiköihin. Työparina Isokoskella oli ohjaaja Lulu Salmi, kuvaajana toimi Ville Salonen. Suurin kiitos kuuluu Einelle, joka heittäytyi tanssin vietäväksi Kantin Pysäkillä.
Elokuva katsottavissa: https://vimeo.com/myrskyryhma

hrvtuunattu

Karri ja Antti tuunasivat sähkökaapin Käpylän pysäkillä.

 

 

 

 

 

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

HAPPY END – pohjoismainen yhteistyö toi tanskalaiset tanssijat Käpylään. Helmikuussa 2017 työskenneltiin asukkaiden kanssa liikkeellisesti ja kolmeen esitykseen osallistui yli 100 katsojaa.

MATERIAALIT

Omat vahvuudet hyvinvoinnin lähteenä, kouluttajana Auli Malimaa / Iloversum.
”Meillä jokaisella on loistava yhdistelmä erilaisia luonteenvahvuuksia, mutta valitettavasti emme arjessa juurikaan kiinnitä niihin huomiota. Kuitenkin omien luonteenvahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen on merkittävä onnellisuutta ja henkistä hyvinvointia lisäävä tekijä.”

auli-malimaa

Moninaisuus voimavarana
”Tavoitteena on herkistää osallistuja tunnistamaan moninaisuutta sekä toimimaan ikääntyvien asiakkaiden parissa yhdenvertaisuutta tukien. Koulutuksessa tuodaan näkyväksi erityisesti ikääntyvät maahan muuttaneet ja ikäihmisten sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus.” Tutustu Jaden toimintaan: www.jadetoimintakeskus.fi

Mindfulness
(Kouluttajana Jonna Huomo / Mindstone)
”Osallistujat saavat ideoita ja infoa hyväksyvän, tietoisen läsnäolon, mindfulnessin, hyödystä arkeen sovitettavana hyvinvoinnin lisääjänä.”

Kinestetiikka-info
Kouluttajana Anita Tanttu / Suomen Kinestetiikkayhdistys / Helsingin alueen tuutori.
”Pienikin voimavara on mahdollisuus. Kinestetiikka antaa keinoja työskennellä yhteistyökykyisen ja omia voimavaroja käyttävän asiakkaan kanssa sekä antaa hyvät keinot ylläpitävät työmotivaatiota ja edistää hyvinvointia.”