Palveluasuminen

Oman kodin rauhaa ja yhteistä tekemistä

Käpyrinteen palvelutalot tarjoavat sydämellistä hoivaa ja huolenpitoa tukea tarvitseville ikäihmisille. Ympärivuorokautisten asumis- ja hyvinvointipalveluiden lisäksi meiltä löytyy muistisairaiden hoitoon erikoistunut yksikkö sekä mielen hyvinvointiin erikoistunut yksikkö.

Käpyrinteen palvelutaloissa on osaava henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden varmistamassa turvallisen arjen ja mielekkään tekemisen. Palvelemme asiakkaitamme Käpyrinteen palvelutaloissa Käpylässä ja Töölössä.

Asukkaidemme kanssa tehdään aina vuokrasopimus sekä yksilöllinen kuntoutussuunnitelma ja sen mukainen hoito- ja palvelusopimus. Käpyrinteen palvelutaloissa yhdistyy turvallinen asuminen sekä laadukas hoito ja yksilöllinen huolenpito.

Lyhytaikainen asuminen — tavoitteena hyvä olo ja sujuva arki

Meillä Käpyrinteessä ikäihmiset voivat asua lyhytaikaisesti omissa viihtyisissä asunnoissaan silloin, kun he tarvitsevat apua ja tukea asumisessaan esim. omaishoitajan loman aikana, sairaalasta kotiutuksen jälkeen kun omassa kodissa tehdään remonttia tai vaikka loma-aikoina osallistumalla yhteisölliseen toimintaan.

Lyhytaikaisasumiseen kuuluu monipuolisia palveluja sekä virkistys-, kuntoutus- ja harrastustoimintaa. Lyhytaikaisessa asumisessa hoitojaksot voivat olla kertaluonteisia tai säännöllisesti toistuvia esim. muutamasta päivästä useaan viikkoon tai kuukauteen.

Tarjoamme lyhytaikaisia asumispalveluita asiakkaillemme niin Käpyrinteen palvelutalossa Käpylässä kuin Töölössä.

Senioriasuminen

Käpyrinteen palvelutaloissa asukkaamme asuu omassa, viihtyisässä asunnossaan ympärivuorokautisten palveluidemme äärellä. Senioriasuminen edellyttää turvahälytysjärjestelmän käyttöönottoa. Senioriasumiseen kuuluvat erillismaksuina turvalaite, vesi, sähkö ja pesutupamaksut. Asuminen ei edellytä  palveluja, mutta tarvittaessa palvelut on nopeastikin saatavilla.

Avun tarpeen lisääntyessä Käpyrinteen asukkaalla on mahdollisuus siirtyä sujuvasti tehostetun palveluasumisen piiriin.

Turvallista ja sujuvaa palveluasumista ja tehostettua palveluasumista

Käpyrinteen palvelutalot tarjoavat pitkäaikaisen ja turvallisen kodin niille ikäihmiselle, joiden tuen tarve on kasvanut ja jotka eivät selviä enää yksin omassa kodissaan. Tehostetun palveluasumisen piiriin kuuluva asiakkaamme asuu omassa, viihtyisässä asunnossaan ympärivuorokautisten palveluidemme äärellä ja hänelle räätälöidään henkilökohtainen palvelupaketti, joka takaa sujuvan ja rauhallisen arjen. Asukkaalle tehdään yksilöllinen hoito- ja palvelusopimus, joka perustuu palvelu-, kuntoutus- ja hoitosuunnitelmaan.

Käpyrinteen palvelutaloissa on osaava henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden varmistamassa, että kaikki sujuu ja asukkailla on hyvä ja turvallinen olla.

Oman kodin rauhan ja yksilöllisten hoivapalveluiden lisäksi järjestämme asukkaillemme myös mukavaa ja monipuolista toimintaa, joka tuo ikäihmisten elämään iloa ja mielekkyyttä. Tarjolla on mm. mukavaa seuraa, yhteisiä ruokailuja, harrastuksia ja ulkoilua. Lisäksi autamme asiakkaitamme erilaisissa käytännön asiointitarpeissa.

Laadukkaissa ryhmäkodeissamme on asuinpaikkoja myös ikääntyville muistisairaille sekä psykogeriatrisille asukkaille. Asukkaaksemme voi päästä kaupungin kautta tai hakeutumalla ryhmäkotiin suoraan kaupungin palveluseteleillä tai omalla kustannuksella.

Käpyrinteessä saat:

  • oman viihtyisän ja rauhallisen kodin, jonka voit sisustaa omilla, tutuilla kalusteilla
  • palvelu- ja hoitosopimuksen mukaiset, yksilölliset kuntoutumista tukevat hoito- ja hoivapalvelut
  • maukkaat ja monipuoliset ruoat
  • siivous- ja pyykinpesupalvelun
  • yhteisen virkistystoiminnan.