Palveluasuminen

Kantin Pysäkki

Kantin Pysäkki on pieni, 32 -paikkainen kodikas palvelutalo, joka sijaitsee Töölön kirjaston ja puistojen läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien Taka-Töölössä. Kantin Pysäkki toimii alueellisena kohtaamispaikkana, mutta tarjoaa myös sekä tehostettua palveluasumista ryhmäkodissa että palvelusumista palveluasunnoissa. Käpyrinne ry:n toimilupa mahdollistaa, että asiakas voi jatkaa elämistään Kantin Pysäkillä myös silloin, kun toimintakyvyn heikkeneminen edellyttää siirtymistä tavallisesta palveluasumisesta ympärivuorokautisen hoivan piiriin.

Ryhmäkoti Kotipysäkki

Ryhmäkotimme on psykogeriatrinen yksikkö ja toimii Helsingin kaupungin ostopalveluyksikkönä. Palvelutalossa on 20 tehostettua ryhmäkotipaikkaa pitkäaikaisista mielenterveyden häiriöistä kärsiville ikääntyneille ihmisille. Jokaisella asukkaalla on palvelutalossa oma asunto. Henkilökunta tukee asumista kuntouttavalla hoito-otteella. Tehostetun hoidon ryhmäkodissa, samoin kuin koko palvelutalossa on ympärivuorokautinen turvapalvelu.

Palveluasunnot

Kantin Pysäkki tarjoaa kodinomaisen ja turvallisen, omatoimisuutta ja itsemääräämisoikeutta kunnioittavan palveluasumisen. Palvelutalo Kantin Pysäkillä on 10 vuokrattavaa palveluasuntoa.

Asukkailla mahdollisuus käyttää talon yhteisiä oleskelutiloja ja sisäpihan suojaisaa terassia. Palveluasunnossa asuvilla on mahdollisuus ateria- hygienia-, asiointi-, virkistys ja terveyspalveluihin. Välitön avunsaanti hätätilanteissa on turvattu ympäri vuorokauden.

Jokaisen asunto on yksilöllinen, sisältää tupakeittiön/keittiön ja esteettömän kylpyhuoneen. Asuntojen koot vaihtelevat 30 m² – 50,5 m²:n välillä ja osa soveltuu hyvin kahdelle asukkaalle.