Palveluasuminen

Käpyrinteen palvelutalo

Meille on helppo tulla ja meillä on hyvä olla.

Käpylässä viihtyisässä omakotimiljöössä sijaitsee Käpyrinteen palvelutalo. Käpyrinteen palvelutalo tarjoaa turvallisen kodin ikääntyneelle ihmiselle monenlaisissa elämäntilanteissa. Palveluja annetaan yksilöllisiin tarpeisiin asiakaslähtöisesti sekä kotiin lähialueelle kuin palvelutaloon. Käpyrinteen palvelutalon ryhmäkodit ovat Anninkoti sekä ympärivuorokautisen hoidon ryhmäkodit Martankoti  ja Helmikoti. Käpyrinteessä toimii myös avoin ravintola. Käpyrinteen arjessa tuetaan ikääntyneen ihmisen omatoimisuutta asukkaan voimavarojen puitteissa.

Anninkoti

Anninkodissa on mahdollista nauttia oman kodin rauhasta ja toisaalta osallistua aktiviteetteihin ja yhteisiin juhliin muiden asukkaiden, henkilökunnan sekä vapaaehtoisten avustajien kanssa. Haluamme tukea asukkaidemme mahdollisimman itsenäistä asumista heidän voimavarojensa ja toiveidensa mukaan siinä vaiheessa, kun vielä ei ole tarvetta ympärivuorokautiselle hoivalle. Hälytysjärjestelmä tuo turvaa äkillisissä tilanteissa vuorokauden ympäri. .

Asunnot ovat kooltaan 20 – 47,5 m2. Jokaisessa asunnossa on keittiötila sekä tilava, invamitoitettu kylpyhuone ja wc. Asuntojen erilaiset pohjaratkaisut ja omat kalusteet tekevät jokaisesta huoneistosta asujansa näköisen, viihtyisän kodin.

Ympärivuorokautisen hoivan ryhmäkodit

Martankodissa ja Helmikodissa tarjotaan hoivaa ikäihmisille, jotka toimintakyvyn tai muistisairauden vuoksi tarvitsevat ympärivuorokautisen hoivan turvaa. Erityistä huomiota kiinnitetään toimintakykyä ylläpitäviin työtapoihin. Hoivakodissa kaikki hoito lähtee asukkaiden omista voimavaroista ja niiden ylläpitämisestä. Hoito, palvelu ja kuntoutus perustuvat tavoitteelliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Muistikodin asunnot ovat yksilöllisiä, joiden koot vaihtelevat ja jokaisessa huoneistossa on invamitoitettu kylpyhuone.

Paikkatiedustelut:

Raila Lindeberg, toiminnanjohtaja
raila.lindeberg@kapyrinne.fi
044 550 5572

Käpyrinne Anninkoti ennalta ilmoittamaton valvontakäynti 1.3.2022
Valvontaraportti Helsingin kaupunki Martankoti ja Helmikoti 1.3.2022