Palveluasuminen

Käpylän pysäkki

Meille on helppo tulla ja meillä on hyvä olla.

Käpylässä viihtyisässä omakotimiljöössä sijaitsee Käpylän pysäkki. Käpylän Pysäkki tarjoaa turvallisen kodin ikääntyneelle ihmiselle monenlaisissa elämäntilanteissa. Palveluja annetaan yksilöllisiin tarpeisiin asiakaslähtöisesti sekä kotiin lähialueelle kuin palvelutaloon. Käpylän pysäkin kodit ovat Anninkoti sekä muistisairauksien hoitoon erikoistuneet Martankoti  ja Helmikoti. Käpylän pysäkin Iidantupa tuottaa laaja-alaista kotikuntoutusta sekä toimintayksikössä kuin myös asukkaiden kotona. Käpylän pysäkillä toimii myös avoin ravintola. Käpyrinteen arjessa tuetaan ikääntyneen ihmisen omatoimisuutta asukkaan voimavarojen puitteissa.

Anninkoti

Anninkodissa on mahdollista nauttia oman kodin rauhasta ja toisaalta osallistua aktiviteetteihin ja yhteisiin juhliin muiden asukkaiden, henkilökunnan sekä vapaaehtoisten avustajien kanssa. Anninkodin ympärivuorokautinen huolenpito varmistaa turvallisen asumisen. Haluamme tukea asukkaidemme mahdollisimman itsenäistä asumista heidän voimavarojensa ja toiveidensa mukaan.

Asunnot ovat kooltaan 20 – 47,5 m2. Jokaisessa asunnossa on keittiötila sekä tilava, invamitoitettu kylpyhuone ja wc. Asuntojen erilaiset pohjaratkaisut ja omat kalusteet tekevät jokaisesta huoneistosta asujansa näköisen, viihtyisän kodin.

Anninkoti
puh. 040 456 0566

Ryhmäkodit

Martankoti ja Helmikoti ovat ryhmäkoteja. Ryhmäkoti omine yksilöllisine huoneineen ja muistisairauksiin erikoistunut henkilökunta luovat turvalliset puitteet muistisairaan ihmisen elämälle. Erityistä huomiota kiinnitetään toimintakykyä ylläpitäviin työtapoihin. Hoivakodissa kaikki hoito lähtee asukkaiden omista voimavaroista ja niiden ylläpitämisestä. Hoito, palvelu ja kuntoutus perustuvat tavoitteelliseen hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Muistikodin asunnot ovat yksilöllisiä, joiden koot vaihtelevat ja jokaisessa huoneistossa on invamitioitettu kylpyhuone.

Martankoti
puh. 040 456 0563

Helmikoti
puh. 040 456 0569

Helsingin kaupungin valvontakäyntiraportti (pdf)