Palveluasuminen

Käpyrinteen palveluasumisen yksikkö on nimeltään Anninkoti. Anninkodissa on mahdollista nauttia oman kodin rauhasta ja toisaalta osallistua aktiviteetteihin ja yhteisiin juhliin. Anninkodissa on mahdollista asua lyhyt- ja pitkäaikaisesti.

Haluamme tukea asukkaidemme mahdollisimman itsenäistä asumista heidän voimavarojensa ja toiveidensa mukaan siinä vaiheessa, kun vielä ei ole tarvetta ympärivuorokautiselle hoivalle. Hoitohenkilökunta on paikalla vuoden jokaisena päivänä klo 7-20. Hälytysjärjestelmä tuo turvaa äkillisissä tilanteissa vuorokauden ympäri.

Asunnot ovat kooltaan 23,5 – 47,5 m2. Jokaisessa asunnossa on keittiötila sekä tilava, invamitoitettu kylpyhuone ja wc. Isommat asunnot soveltuvat myös pariskunnille. Asuntojen erilaiset pohjaratkaisut ja omat kalusteet tekevät jokaisesta huoneistosta asujansa näköisen, viihtyisän kodin. Anninkodin ruokasaliin asiakkaat kerääntyvät yhteisille aterioille sekä oleskelutiloihin viettämään aikaa muiden asiakkaiden seurassa.

Hinnoittelu

Palveluasumisessa kustannukset muodostuvat asumiskustannuksista,  peruspalvelumaksusta, ateriamaksusta, hoitomaksusta sekä siivous- ja vaatehuollosta.

Hinnasto 1.1.2023

Vuokra 19,81 €/m2
Sähkö 32 €/kk/hlö
Vesi 17 €/kk/hlö
Ateriamaksu 21 €/vrk sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan
Peruspalvelumaksu 328,00 €/kk sisältää hoidon suunnittelun ja arvioinnin, terveystietojen ylläpidon, turvahälytysjärjestelmän sekä ryhmätoiminnan
Hoitomaksu  45,11 €/h
Siivous  45,11 €/h
Pyykkihuolto  22 €/koneellinen pyykkiä

Asumiskustannuksiin voi hakea eläkkeensaajan asumistukea, josta löytyy tarkempaa tietoa Kelan sivuilta sekä laskuri. Hoitokustannuksiin voi hakea kaupungin myöntämää kotihoidon palveluseteliä ja Kelan myöntämää eläkkeen saajan hoitotukea. Palvelusetelin suuruutta voi arvioida Helsingin kaupungin kotihoidon palvelusetelilaskurilla https://www.hel.fi/seniorit/fi/apua/kotihoito/laskurit/kotihoidon-palvelusetelilaskuri ja hoitotuesta löytyy lisätietoa Kelan sivuilta.