Taidegalleria

”Entä sitten kun en itse enää pysty?” – sarjakuvanäyttely

Tekijän kuva

Omakuva, Nina Lappalainen.

Sarjakuvataiteilija, lähihoitaja Nina Lappalainen asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on julkaissut kolme sarjakuva-albumia, kaksi yksin ja yhden tekstiilitaiteilija Raili Kantolan kanssa, sekä piirtänyt Ilta-Sanomien Kuukauden kotimaisena esittäytynyttä Kaakelin viemää -sarjakuvaa. Nina päätoimittaa Late ja kumppanit -sarjakuvayhteisön julkaisemaa sarjakuvalehteä Vastatuulen saluuna.

Ninan töihin voi tutustua instagramissa sekä Laten ja kumppanien facebook-sivulla
Hanki sarjakuva omaksi Turun Sarjakuvakaupasta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sarjis.late@gmail.com

Entä sitten, kun en itse enää pysty?

© Nina Lappalainen © Nina Lappalainen

 

©Nina Lappalainen ©Nina Lappalainen ©Nina Lappalainen ©Nina Lappalainen

PIRISTÄVÄÄ MUSIIKKIA:
Stray Cats
Nine Lives
The Jarnos

©Nina Lappalainen
©Nina Lappalainen
©Nina Lappalainen
©Nina Lappalainen

©Nina Lappalainen

©Nina Lappalainen

©Nina Lappalainen

©Nina Lappalainen ©Nina Lappalainen

©Nina Lappalainen

Miksi tämä näyttely?
Omien toiveiden ja itselle mieluisten, elämäniloa tuottavien asioiden pohdinta ei ole itsekästä. Samalla kun mietimme, mitkä asiat ovat henkilökohtaisesti tärkeitä ja merkityksellisiä tulemme ehkä myös ajatelleeksi, mitä muut ihmiset ympärillämme asioista ajattelevat. Pysähtymällä arkisten mieltymystemme äärelle tavoitamme jotain arvoistamme, olemassaolon peruspilareista, asioista, jotka ohjaavat päivittäisiä valintojamme ja käyttäytymistämme. Tapaamme olla ja elää paitsi itsemme, myös muiden kanssa.
Taide toimii, kun tarvitsee kiteyttää jotain olennaista ja tärkeää. Sarjakuvassa kuvan ja sanan liitto on vaikuttava. Yhteistyössä Nina Lappalaisen kanssa toteutettu verkkonäyttely tarjoaa tavan käsitellä tulevaisuutta. Tulevaisuus on juuri nyt paitsi kiinnostava myös ajankohtainen tarkasteltava, kun arkinen elomme määrittyy monen eri ilmiön ja toimijan yhtälönä. Nyt jos koskaan on hedelmällistä kohdata omat toiveet ja elämän merkitykselliset tekijät. Jotta voisimme kohdata toisemme!
20.5.2020 Mervi Leivo, hankekoordinaattori, Iloa arkeen pysäkkitoiminta

Lisätietoa varautumisesta Vanhustyön keskusliiton Vanheneminen-sivustolta: http://www.vanheneminen.fi
Yhteistyössä myös Vanhusten Turva.

Galleriatoiminnasta

Käpyrinne ry:llä on pitkät perinteet galleriatoiminnasta ja yhteistyöstä eri alojen taiteilijoiden kanssa. Kantin Pysäkillä Töölössä on ollut galleriatoimintaa pitkään ja Käpylän Pysäkillä on toteutettu useita näyttelyitä. Säännöllinen näyttelytoiminta Käpylässä käynnistettiin vuonna 2017 osana Iloa arkeen pysäkkitoimintaa. Fyysinen galleria sijaitsee osoitteessa Ilmattarentie 2/ Koskelantie 26, 00610 Helsinki. Käpyrinne ry:llä on myös lainattavia näyttelyitä, kuten Satupostikortti-näyttely

Iloa arkeen pysäkkitoiminnassa tuotettu Käpylän tarinat- näyttely on lahjoitettu Käpylä-Seuralle.  https://kaupunginosat.fi/kapyla/