Vapaaehtoistoiminta

Ihminen tarvitsee ihmistä ollakseen ihminen ihmiselle,
ollakseen itse ihminen.

Tommy Tabermann

Käpyrinne ry:n toiminta on perustunut vapaaehtoisuuteen ja aktiiviseen toimintaan jo vuodesta 1938. Käpyrinteen toiminnassa on ollut alusta asti mukana hyväsydämisiä ihmisiä, jotka ovat halunneet auttaa ja tukea yhdistyksen toimintaa ja tavoitteita monin eri tavoin. Monipuolisen vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on tuoda iloa ja lämpöä kaikille osapuolille – niin autettaville kuin auttajille.

Vapaaehtoiseksi ryhtyminen ei edellytä erityisiä tietoja tai taitoja. Voit halutessasi hyödyntää osaamistasi  tai opetella uusia kykyjä. Mutta riittää myös se, että osaat olla Tommy Tabermannin sanoin ihminen ihmiselle – olla läsnä ja kuunnella. Kohdata ihminen juuri sellaisena kuin hän on.

Vapaaehtoiset auttajat eivät korvaa ammattilaisen työtä, vaan he tuovat hyvää mieltä ja mielekästä tekemistä ikäihmisten arkeen ja juhlaan. Vapaaehtoisena voit toimia esim. ikäihmisen tukihenkilönä ja ystävänä, erilaisten ryhmien ohjaajana tai olla vaikkapa kertaluontoisena avustajana Käpyrinne ry:n järjestämissä tapahtumissa.

Vapaaehtoistoiminnalla tuodaan iloa ja hohdokkuutta palvelutalon sekä lähialueen ikääntyneiden arkeen. Vapaaehtoistoiminta antaa sisältöä ja merkityksellisyyttä vapaaehtoiselle itselleen ja sitä voi tehdä täysin omien mahdollisuuksien ja kiinnostuksen puitteissa.

Ilmoitamme avoimista vapaaehtoistyön tehtävistä www.vapaaehtoistyö.fi  sivuilla. Mikäli kiinnostut vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista, niin täytäthän hakulomakkeen, jonka jälkeen olemme yhteydessä sinuun. Voit myös laittaa meille sähköpostia osoitteeseen vapaaehtoiset@kapyrinne.fi

Vapaaehtoistoiminnan opas