Vapaaehtoistoiminta

Ihminen tarvitsee ihmistä ollakseen ihminen ihmiselle,
ollakseen itse ihminen.

Tommy Tabermann

Käpyrinne ry:n toiminta on perustunut vapaaehtoisuuteen ja aktiiviseen toimintaan jo vuodesta 1938. Käpyrinteen toiminnassa on ollut alusta asti mukana hyväsydämisiä ihmisiä, jotka ovat halunneet auttaa ja tukea yhdistyksen toimintaa ja tavoitteita monin eri tavoin. Monipuolisen vapaaehtoistoiminnan tavoitteena on tuoda iloa ja lämpöä kaikille osapuolille – niin autettaville kuin auttajille.

Vapaaehtoiseksi auttajaksi ryhtyminen ei edellytä erityisiä tietoja, eikä taitoja. Voit halutessasi  hyödyntää osaamistasi  tai opetella uusia kykyjä. Mutta riittää myös se, että  osaat olla Tommy Tabermannin sanoin ihminen ihmiselle – olla läsnä ja kuunnella. Kohdata ihminen juuri sellaisena kuin hän on.

Vapaaehtoiset toimivat aktiivisesti Käpyrinteen palvelutalossa, Käpylän Pysäkillä Käpylässä. Vapaaehtoistoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja palkattomuuteen.

Vapaaehtoiset auttajat eivät korvaa ammattilaisen työtä, vaan he tuovat hyvää mieltä ja mielekästä tekemistä ikäihmisten arkeen ja juhlaan. Vapaaehtoisena voit toimia esim. ikäihmisen tukihenkilönä ja ystävänä, erilaisten ryhmien ohjaajana tai olla vaikkapa kertaluontoisena avustajana Käpyrinne ry:n järjestämissä tapahtumissa.

Käpylän Pysäkin vapaaehtoiset kutsuvat itseään Vantteroiksi. Toimintaa suunnitellaan yhteisissä foorumeissa. Vakiintuneita toimintamuotoja ovat mm. Vanttera-illat ja Käpyvisa. Vapaaehtoisia toimii erilaisissa ryhmissä ohjaajina sekä asukkaiden henkilökohtaisina ystävinä. Vapaaehtoistoiminta on merkittävä osa Käpyrinne ry:n  toimintaa. Vapaaehtoinen voi sitoutua pidemmäksi aikaa tai toimia kertaluonteisesti, miten kenellekin parhaiten sopii.

Vapaaehtoistoiminnalla on merkittävä osuus Käpyrinteen palvelutalojen ikääntyneiden asukkaiden ja asiakkaiden arjessa tuoden iloa ja hohdokkuutta arkeen. Ilmoittelemme mahdollisuuksista myös hiiop100-sivustolla. Tutustu tästä Käpyvisa-ilmoitukseemme: https://www.hiiop100.fi/tehtavat/4390

Lue lisää Pirkko Lahden ajatuksista vapaaehtoistoiminnasta: http://kansalaisareena.fi/verkkoareena/juttusarja-kansalainen-pirkko/ Även på svenska: http://www.kansalaisareena.fi/natarenan/artikelserie-medborgare-pirkko/

Tule mukaan toimintaamme. Keskustellaan yhdessä siitä, mikä olisi sinulle sopivin tapa toimia vapaaehtoisena.

Ota rohkeasti yhteyttä! Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Maria Murto, 040 4560 584, maria.murto@kapyrinne.fi